ALDI opnieuw n° 1 in duurzame vis
ALDI verkocht in 2022 meer dan 7.200 ton duurzaam gevangen vis en schaal- en schelpdieren. De discounter is zo voor het tweede jaar op rij de supermarkt waar het vaakst duurzame vis in de winkelkar belandt, blijkt uit cijfers van MSC België. Ook nu sleept ALDI de MSC Duurzame Vis Award binnen als ‘Beste Supermarkt’.
ALDI levert al geruime tijd forse inspanningen voor een duurzaam visassortiment. Zo was de discounter de eerste supermarkt in België die enkel nog MSC-gecertificeerde tonijn in blik aanbood. ALDI zorgt bovendien voor een volledige traceerbaarheid van zijn visproducten.
Duurzame visvangst is van groot belang voor het voeden van de wereldbevolking. Overbevissing en illegale visvangst behoren tot de uitdagingen van de sector. ALDI werkt samen met MSC (Marine Stewardship Council), het internationale en onafhankelijke label voor duurzame visserij, om daar een antwoord op te bieden.
7.200 ton duurzame vis
In 2022 verdween er meer dan 7.200 ton MSC-gecertificeerde vis, schaal- en schelpdieren in de ALDI-winkelkar. Daarmee verkocht ALDI opnieuw het grootste volume aan duurzaam gevangen visproducten in België, goed voor de MSC-award voor ‘Beste Supermarkt’. De toppers uit het (MSC-gecertificeerde) visassortiment van ALDI zijn verse Zeeuwse mosselen, tonijn en vissticks.
“Met ons aankoopbeleid zetten we consistent in op duurzame visvangst. Dat we voor de tweede maal op rij de MSC-award in de wacht slepen, bewijst nogmaals dat duurzaamheid niet duur hoeft te zijn. Samen met MSC zorgen we ervoor dat onze klanten ook in de toekomst kunnen blijven genieten van een lekker stukje vis.”
Ruth Broekaert, Director Corporate Responsibility & Quality Assurance bij ALDI België
William Morré, Commercial Manager bij MSC België: “Qua communicatie, publieke doelstellingen en transparante rapportering hoort ALDI bij de beste van de klas. De afgelopen twee jaar scoren ze als discounter ook hoog met de verkochte volumes MSC-gecertificeerde vis. Ze zijn bovendien volop bezig met het verduurzamen van bijkomende producten zoals smeersalades met vis of dierenvoeding. Zo prikkelen ze de rest van de markt, én blijven ze visserijen stimuleren om op een duurzame manier te vissen.”